Nieuwsbericht Uitbreiding GO| directieteam

Gepubliceerd op: 16 juni 2014 00:00

Jarenlang bestond de directie van GemeenteOplossingen uit twee directeuren, Piet Thijs en René Notenbomer. Onlangs is daar een derde bijgekomen: commercieel directeur Jaap Bouman. Hij hoefde niet lang na te denken toen hij voor deze functie gevraagd werd: “Ik zie nog zoveel potentieel voor deze organisatie.”

“Dat we nu met z’n drieën zijn, dat maakt ons flexibeler,” zegt Jaap Bouman. “Er is altijd iemand die beslissingen kan nemen. We kunnen de organisatie beter leiden en beter luisteren. Naar onze klanten, onze partners en naar onze medewerkers. Als een van de directeuren er niet is, komt niet alles op die ene andere aan. Dat geeft ruimte.”

Snel en flexibel reageren

Bouman was hoofd verkoop bij GemeenteOplossingen op het moment dat de beide directeuren hem vroegen of hij wilde toetreden tot de directie. “Ik wilde er wel eerst over nadenken wat dat zou betekenen, want deze functie is nieuw, vaste patronen moeten dus nog inslijten” vertelt hij. “Niet zo lang hoor: uiteindelijk heb ik binnen 24 uur ja gezegd.” Daarna verdeelden de drie directeuren de verschillende portefeuilles: “We hebben de verantwoordelijkheden globaal gescheiden, maar niet alles in beton gegoten. Piet houdt zich primair bezig met de organisatie en de interne processen, René met de producten en ik met de klanten. Daarnaast hebben we alle drie een sales-rol, zodat we die verantwoordelijkheden indien nodig van elkaar kunnen overnemen. Klanten behouden zo de focus en hoeven niet te wachten als er besluiten genomen moeten worden.” Dat laatste, benadrukt Bouman, is niet alleen een formaliteit: “Als het gaat om het werk bij klanten, komen we volledig beslagen ten ijs, met alle product-, project- en klantinformatie die we nodig hebben. Alleen dan weet je precies wat er speelt, en dat is nodig om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. The devil is in the detail, immers.”

Goed in informatie ontsluiten

Bouman heeft de ontwikkeling van het bedrijf van dichtbij meegemaakt. Hij was klant, liep er stage, werkte na zijn afstuderen een jaartje bij een woonzorginstelling en kwam daarna – inmiddels acht jaar geleden – terug bij GemeenteOplossingen, waar hij achtereenvolgens werkte als sales consultant, teamleider sales en hoofd verkoop. “In het begin was alles geënt op de klantspecifieke vraag,” herinnert hij zich. “We kregen een vraag en losten het probleem op. We maakten screenshots, een Functioneel Ontwerp en een Technisch Ontwerp, en daarna begon de realisatie pas. Het bedenken en ontwikkelen van innovatieve oplossingen zit nog steeds in de genen van GemeenteOplossingen. Als ontsluiter van overheidsinformatie helpen we nu onze klanten om die informatie die ze al beschikbaar hebben, ook open te stellen voor een groter publiek en specifieke publieksgroepen.” Dat is een standaardiseringsslag met het oog op stabiliteit en security, licht hij toe: “We ontwikkelen niet meer ad hoc, we plannen releases waarin we de wensen van onze klanten en de landelijke richtlijnen meenemen. We weten wat onze basis is en wat we al hebben, en die duidelijkheid geeft ons meer flexibiliteit in het innoveren. Voor sommige overheidsorganisaties zal ons werk nog steeds erg technologisch en innovatief klinken. Tegelijkertijd dwingen bezuinigingen en krimpende budgetten overheidsorganisaties om slim te kijken naar wat ze echt nodig hebben. Misschien hebben ze applicaties en digitale processen al in huis en hebben ze alleen de ontsluiting nodig. Daarmee wordt het implementatieproces complexer omdat je systemen moet integreren, maar juist die koppelingen, dat is waar wij goed in zijn.”

Inspirerende omgeving

Bouman voelt zich als een vis in het water bij GemeenteOplossingen: “Ik heb ook de ervaring van een grote organisatie, met mooie overlegstructuren en besluitvormingsprocessen. Toch werk ik op dit moment liever in een kleiner bedrijf, met gelijkwaardige mensen in een groep van specialisten. Dat motiveert mij. Ik wil mensen om me heen die mij inspireren. Mensen die iets uit zichzelf meenemen, of dat techniek is, mooie vormgeving of een bult ervaring. Ik zie nog steeds heel veel potentieel en ontwikkelingsmogelijkheden voor deze organisatie.” Dat potentieel zit ’m bijvoorbeeld in de samenwerking met ketenpartners: “Een ambitie voor de komende tijd is het beter vormgeven van het partnermanagement. Ook daarvoor is het goed dat we nu een driekoppige directie hebben, want dat creëert de mogelijkheden om de samenwerking met partners verder te professionaliseren. Dat leidt tot betere producten. En dat is weer beter voor onze klanten.”

Jaap Bouman
Jaap Bouman treedt toe tot directie GemeenteOplossingen (fotografie: Daan Stringer)