Artikel GO. klantendag 2015

Op donderdag 23 april vond de GO. klantendag plaats in het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark te Hilversum. Het was een leerzame en leuke dag waar we met veel plezier naar terugkijken. 

Grip op innovatie

Na de opening door dagvoorzitter Jaap Bouman kijken we eerst kort terug. GO heeft in de afgelopen 18 jaar diverse groeifasen doorlopen. Daarbij zijn telkens maatregelen genomen om het bedrijf aan te passen aan omvang, klantvraag en markt. Een selectie van recente thema's:

 • Standaardisatie: van uitzondering als regel naar uitzondering als bevestiging van de regel
 • Persoonlijk contact: herintroductie van uw vaste eerste en tweede contactpersoon bij de GO. servicedesk
 • Focus op veiligheid: voor producten, processen en hosting

GO. klantendag 2015 - 1
Fotografie: Daan Stringer

Visie op innovatie 2015 - 2016

GO levert moderne webbased front-end oplossingen en apps voor de (de)centrale overheid. Wij bieden oplossingen voor digitaal publiceren, vergaderen en werken, alsmede webintake voor online transacties. Door ons meer te richten op onze kerntaken kunnen we steeds betere producten en diensten leveren. Centrale kernwaarden zijn:

 • Security: veiligheid voor gebruiker en beheerder
 • Usability: toegankelijk, efficiënt en cross-platform
 • Performance: betrouwbaar, snel en voorspelbaar
 • Functionaliteit: proven technology naast innovatie

Belangrijke trends waar GO actief gehoor aan geeft omvatten ondermeer:

 • Default content: automatische webcontent uit DMS, zaaksysteem, GBA en VIND
 • Focus op transacties: eLoketten en slimme webformulieren
 • Less is more: meer focus op de toptaken
 • Van beheerders naar gebruikers: eindgebruikers kunnen en willen meer zelf doen

GO. klantendag 2015 - 2
Fotografie: Daan Stringer

Brainstorm 2025

Na de koffiepauze wordt in twee deelgroepen gediscussieerd over de toekomst van respectievelijk eDienstverlening en politieke besluitvorming anno 2025. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. De toepassing daarvan binnen het eigen vakgebied doet de geesten ronken. Of zijn dat de drones, die reeds nu in het midden-oosten worden ingezet om online bestelde paspoorten af te leveren?

Hillywood here we come!

Na de lunch neemt zelfbenoemd TV-celebrity Martijn ons mee op de Hillywoodtour door het Hilversumse mediapark. Met veel enthousiasme vertelt hij ons fabels en feiten. En geeft hij de groepsleden een plek op de bühne. Nooit geweten trouwens dat Hilversum ondergronds zo'n enorme opslag van afgedankte prullar....eh TV-attributen heeft!

GO. klantendag 2015 - 3
Fotografie: Esther Daems

Beeld en Geluid Experience

Na alle hectiek van de Hilversumse mediawereld kunnen we even bijkomen in de koele kelders van Beeld & Geluid. Daar ligt niet alleen een waanzinnig media-archief. Ook zijn er talloze opname- en afspeelapparaten te bewonderen.

Na de afsluitende borrel in de zon op het terras komen we nog tot laat klanten tegen in de Beeld & Geluid Experience. Toch even proberen hoe het is om zelf het NOS-journaal voor te lezen... Al met al kijken we terug op een geweldige dag. We willen alle aanwezigen heel hartelijk bedanken voor hun komst, inbreng en enthousiasme.