GO. blog

Regelmatig schrijven leden van het GO. team een blog over een specifiek onderwerp. Klik op een onderwerp naar keuze:

Laatste blogs

Verbeter je digitale dienstverlening met een smile

13 juni 2016 16:40

Overheidsdienstverlening verloopt steeds meer digitaal. In 2017 zijn alle producten en diensten digitaal aan te vragen. Alle lokale overheden hebben inmiddels een digitaal loket. Burgers en ondernemers kunnen met eFormulieren online transacties doen. Maar hoe waarderen je klanten je eLoket? En hoe maak je jouw online dienstverlening nog beter? GovMetric biedt inzicht.

Lees verder in: Verbeter je digitale dienstverlening met een smile
GovMetric

Deel 2: Benut de kansen van Open Raadsinformatie

20 mei 2016 09:10

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd wat Open Data is. Ik ben ingegaan op de opmars van Open Raadsinformatie en de kansen die het biedt. In deze blog ga ik verder in op het belang en de mogelijkheden van Open Raadsinformatie ten aanzien van burgerparticipatie.

Lees verder in: Deel 2: Benut de kansen van Open Raadsinformatie
Transparantie door Open Raadsinformatie

Deel 1: Benut de kansen van Open Raadsinformatie

22 april 2016 13:20

Open Raadsinformatie, een open Data API, standaardformaat; het zijn termen die je steeds vaker tegenkomt en steeds meer organisaties, gemeenten en individuen vinden dat ze er iets mee moeten. Tegelijkertijd merken we dat er binnen de gemeente(raad) en onder griffiers nog veel onwetendheid en verwarring is over deze termen. Daarom willen we je in deze blog graag bijpraten over wat Open Raadsinformatie is, waarom je er iets mee zou moeten willen, waar we nu staan en welke ontwikkelingen ons te wachten staan.

Lees verder in: Deel 1: Benut de kansen van Open Raadsinformatie
GemeenteOplossingen bij Open Raadsinformatie op Overheid360

Waarom klanten kiezen voor papierloos vergaderen

09 april 2016 09:45

Als je regelmatig vergadert, weet je als geen ander dat er bergen papier en aanzienlijke hoeveelheden inkt doorheen gaan. Wist je dat 15 pakken papier één boom kost! Dat kan een stuk efficiënter en milieubewuster.

Lees verder in: Waarom klanten kiezen voor papierloos vergaderen
Papierloos of papierarm