Artikel Totaaloplossing tijdens de Coronacrisis voor onze RIS/SIS/BIS klanten

'een virtuele, online, raadzaal waar men transparant kan vergaderen en veilig kan stemmen'

Situatie:
De hele wereld verkeert in een bijzondere tijd, een tijd waarin de mensen massaal worden gevraagd om thuis te blijven en werken. Wat is het gevolg voor onze economie en democratie? GO denkt in oplossingen máár heeft niet ontwikkeld voor calamiteiten als deze. Met een schuin oog naar de noodwet blijkt dat GO reeds toepassingen heeft die naadloos aansluiten bij de huidige acute behoeften. Softwareontwikkeling met kennis van wetgeving (noodmaatregelen) helpt de continuïteit van bestuur en besluitvorming binnen gemeenten te waarborgen.

Vraagstelling:
Hoe krijgt ieder raadslid toegang tot de beraadslaging en stemming, hoe worden de leden geïdentificeerd, op welke manier kan er een live videoverbinding worden gefaciliteerd waarin de voorzitter de orde kan handhaven én hoe kunnen hamerstukken en stemmingen vanuit huis tóch doorgang vinden? Is dat allemaal conform wet openbaarheid bestuur, voldoet het aan de juridische veiligheidseisen?

Totaaloplossing:
Uitdagende tijden vragen om inventieve oplossingen. Om het democratisch proces ook in deze uitdagende tijden te ondersteunen biedt GemeenteOplossingen (GO) nieuwe en bestaande functionaliteiten. Sinds 1996 streeft GO ernaar griffies, raadsleden, statenleden en inwoners te ondersteunen bij het beheersbaar en toegankelijk maken van informatie. Een van de oplossingen is hierbij de GO. vergadersuite met daarin een raads- en bestuursinformatiesysteem, webcasting, vergaderapp en een onovertroffen publicatie voor inwoners. Door samenwerking met specialisten zoals audiovideo-partijen en document- en procesmanagement is de GO. vergadersuite verrijkt met bewezen koppelvlakken en functionaliteiten.
Voor meer informatie nodigen we u uit onderstaande links te bekijken, of telefonisch contact met ons op te nemen.

Resultaat:
College- en gemeenteraden kunnen een groot deel van de democratische processen, die leiden naar de essentiële bestuurlijke besluitvorming, gewoon blijven praktiseren. Dat geldt voor het gehele apparaat, ook inwoners blijven optimaal betrokken.

Meer informatie: GO Stemgedrag
Meer informatie: Video vergader oplossing